All this time I was finding myself, and I didn't know I was lost.
Publicerat den

I brist på andra bilder fick det bli två stycken (en med två olika redigeringar) tagna med min fantastiskasuperduperbraiga mobilkamera förra sommaren. ;)
 
Har kommit hem från södra Finland idag. Vi kom med tåg (första gången jag åkt därifrån med något annat än bil och lastbil), så där har jag spenderat största delen av dagen. :)

Jag hade inte riktigt någonting annat att berätta om, så det fick bli ett kort och ytterst ointressant inlägg, men bättre uppdatering från min sida kommer imorgon. Ha det fint tills vi hörs igen!
 
Emma. 



Konfirmation
Publicerat den

Har varit på konfirmations kalas/fest idag. Ätit mycket gott och så vidare.

Nu ska jag bara chilla resten av kvällen. Och ha ångest över att mitt sommarlov är slut :( ;)
PUSS

Emelie




Grattis!
Publicerat den

GRATTIS BÄSTA PERNILLA PÅ DIN FÖDELSEDAG! <3
Hoppas du får en fin dag! Kram.

Emelie




Kalas-outfit
Publicerat den

Idag har vi firat mormor som fyller år. Vi var ut och äta och på samma gång fick jag fotografera min kusin och också "två-års" foton av min bror och hans flickvän. Fina bilder fick vi. Hav, sol och segelbåtar. Perfekt.

Här har ni några dåliga bilder av kvällens outfit. Använde för första gången peplum toppen som jag sytt för ett tag sedan ;)

Emelie




06:30
Publicerat den

Imorgon blir det väckning sådär cirkus 6:30 och fyra veckor framöver. Jag börjar nämligen jobba åt kommunen på måndag. Så imorgon ska jag få nå information tror jag... det lär väll synas.
Iallafall vet jag att det är himla tidigt. Hur ska jag orka upp. Jag som fått sova länge på morgnarna. Men här slutar dom. Sad! x)

Emelie




I can't tell where the journey will end, but I know where it starts.
Publicerat den

Har inte så mycket att berätta om min dag nu, eftersom det mest intressanta jag har gjort idag var att äta en munk. Så jag tänkte inte riktigt gå mera in på det ämnet. :)
 
Men imorgon tänkte vi besöka Flowpark, det blir spännande, eftersom jag aldrig varit dit förut. Men det ska tydligen vara någon slags äventyrs- eller hinderbana. I alla fall om jag förstod rätt. 
 
Nu ska jag fortsätta att slösurfa lite, ha det fint! ♥
 
Emma.



New and cycling
Publicerat den

Fin rubrik...

Har förstört ennu mera pengar idag. Kom hem med ett par skor och ett par shorts. Det räckte inte med shoppingen igår, haha ;)

Men något vettigt har jag också hunnit med idag. Nämligen städat lite, gjort mat och varit på 20km's cykelrundan under lite vattendroppar.

Förövningar har det varit dåligt väder, regn, blixt och dunder ;)
Ja, det var väll min dag i ett nötskal.

Emelie.


Helt vanliga svarta högmidjade shorts från Serious Sally. Skorna får ni se en annan gång.




Shopping
Publicerat den

Här ser ni en svartvit bild på största delen av dagens inköp. Ja, det blev en dag med shopping.
Men nu är det sovdags. Godnatt!

Emelie




40km
Publicerat den

Har cyklat sammanlagt närmare 40km idag. Ni ser bilden här nedanför, den rutten två varv. Hade motvind hela vägen, båda vägarna. Men värmande solstrålar och musik i öronen gjorde vinden som bortblåst ;)

Emelie




Tisdag
Publicerat den

 
Min dag har till den största delen bestått av bilsittande. Vi åkte nämligen ner till södra Finland idag. Sen vi kom fram har vi inte hunnit med så mycket, men bland annat en kort cykeltur, käkat jordgubbar, grillat och liknande. 
 
Hade ingenting mera att skriva om nu, så vi avrundar här. Ha det fint allesammans!
 
Emma.



250613
Publicerat den

Har egentligen ingenting att skriva om som vanligt. Men typ enda "nyttiga" jag gjort idag är att ha jobbat lite och varit på en 5km's löprunda.
Det var väll min dag i ett nötskal, om man nu kan säga så. Haha

Godnatt!
/Emelie




We can't direct the wind, but we can adjust the sails.
Publicerat den

Ett exempel på vad min katt hittar på när jag tvättar fönster och springer iväg för att hämta en sak, ser ni ovanför. Hihi, sötnos! 
 
Har varit dåligt med uppdatering för min del här den senaste tiden. Den ända datorn som jag har haft tillgång till gick sönder, så det kanske förklarar saken, och sen plussar ni även till lite lathet, så har ni problemet löst. ;)
 
Sen senast har jag i alla fall hunnit med midsommarfirande, ett besök till Power Park, simning, en hel massa stunder på cykeln och liknande. Och nu som näst blir det en tur till södra Finland (igen), men min laptop följer med, så något inlägg dyker antagligen upp här ändå. 
 
Ha det fint!
Emma
 



Fotografering
Publicerat den

Idag har jag fotat lite 2-års och syskonfoton av mina söta kusiner. Ni får kanske några bilder inom en snar framtid, men lovar inget.
Så roligt att få göra sånt man tycker om. Och ennu till att få fota barn, ennu roligare!

Sen på kvällen var vi till m&m's och äta goda plättar osv. Där fick jag också träffa mina två andra kusiner.
Jag och 7-åringen plockade lite jordgubbar och smultron, mmm gott! ;)


Ha de gött/ Emelie




French Manicure
Publicerat den

~~

Emelie




Glad midsommar (i efterskott)
Publicerat den

Midsommaren firades vid Pernillas villa. Vi hade det riktigt roligt. Spelade kuppipallo typ hela kvällen, okej inte riktigt. Men en stor del av kvällen iallafall, vi åt god mat, var ute och ro och mycket annat skoj.
En riktigt lyckad midsommar så att säga! :)

Här får ni några få bilder jag hann ta under kvällen.

Emelie




Glad midsommar!
Publicerat den

Hade ingenting mera på hjärtat än att jag ville önska er allesammans glad midsommar! Hoppas att ni får en riktigt fin dag/kväll. ♥

Emma.




Godnatt
Publicerat den

Tänkte bara kika in och säga godnatt. Har ingenting annat nytt att komma med så...
På bilden ser ni hur jag spenderat kvällen, bland annat.
Konstigt text, men orkar inte tänka är så trött x)

Emelie




Wednesday
Publicerat den

Idag har jag haft tjejen på bilden på besök. Vi har bakat, varit ute, målat i målaböcker, jag har flätat hennes hår, spelat kort, kastat pil osv.
Kom faktiskt fram till att det endå var ganska kul att måla. Det var ett tag sedan sist x)
Godnatt i förväg! :)

Emelie.




Fäboda
Publicerat den

Tänkte skriva redan igår, men kom aldrig till det...

Men var iallafall hela dagen vid Pernillas. Vi var bl.a. och äta till fäboda, Pernilla, Jenna och jag. Sen förde vi Jenna in till stan. Vi körde runt lite och det resulterade i att vi hade kört över 40km, Tålla på lite överallt xD Så jag körde sammanlagt lite över 100km, haha.
Kom hem typ 22:30.
Tack för en rolig dag! :D

Emelie.




Dåligt med uppdatering
Publicerat den

 
Först ska jag börja med ett "förlåt". Det har varit väldigt dålig uppdatering här den senaste tiden. Men jag antar att det är så det ska vara den här årstiden, det är ju ändå sommarlov. ;)
 
Idag ska jag till mina kusiner på kalas, för att sedan sova över där. Vi tänkte nämligen åka in till staden för lite shopping imorgon. Roligt!
 
Sen senast har det väll inte hänt så mycket annat. Jag har varit på en 30 kilometers cykelutfärd med Emelie, tränat ponnyagility, kollat på en hel massa Svensson Svensson avsnitt och sådana saker. Det har regnat varje dag denna vecka, förutom idag, så det har inte blivit så mycket utomhus aktiviteter. ;)
 
Hoppas ni har haft en bra vecka! ♥
 
Emma. 
 
 



You don't know what you got, until you're missing it a lot.
Publicerat den

Den första bilden är från förra sommaren, men resten är tagna i år. 
 
Har nyss vaknat, men jag har redan hunnit bänka mig framför datorn. Jag brukar nog försöka vara ute mycket på sommaren, men just idag kan jag sitta här med gott samvete, eftersom det regnar ute. Igen.
 
Mina planer för dagen är inte många. Tänkte nog mest bara vara hemma eftersom jag har så fullt upp nästa vecka. Då är det ju midsommar också! :) Vad har ni läsare för planer en fredag som denna, någonting speciellt som händer?
 
Emma. 
 



00:12
Publicerat den

Har jobbat hela dagen idag. Nu är jag så trött så jag ligger raklång i sängen och hör på regnets smatter som hörs utifrån. Vi har inte haft så bra väder den senaste veckan. Hoppas verkligen på soligare och varmare väder. Men det tror jag att jag bara kan fortsätta drömma om.
Godnatt! <3

Emelie.




30km
Publicerat den

Idag hade Emma och jag planerat att vi skulle hitta på något. Så blev det också. Men vi satt länge och funderade VAD vi skulle göra. Vädret var halv dåligt. Solen var halvt framme och det regnade mellan varven, blåste ganska hårt och det var heller inte så värst varmt.

Tillslut kom vi ändå på att vi åker iväg och cykla. VART var ju då frågan. Sist och slutligen blev det hela 30km (tillsammans) med ett stop till affären och en liten "picknick". Vädret blev också mycket bättre när vi skulle hem, en vacker kvällssol!

När vi senare kom hem kastade vi lite pil och spelade badminton i kanske en timme.
...Så med andra ord en riktigt bra dag, med riktigt bra sällskap. Det här måste vi göra om. Tack för en rolig dag Emma! :D

Emelie.




Gräddtårta
Publicerat den

 
En av de sakerna jag gjorde igår var faktiskt att baka en gräddtårta. Första gången i mitt liv som jag gjorde det själv. ;) Personligen tyckte jag att den blev riktigt god, speciellt eftersom den garnerades med färska jordgubbar. Smaskens!
 
Emma.



Saker du kanske inte visste om...
Publicerat den

 ...EMELIE

1. Jag har glasögon.
2. Jag orkar typ aldrig bädda sängen.
3. Jag har alltid långa (längre) naglar.
4. Jag drar alltid in andan före jag dricker ur ett glas. Speciellt mjölk.
5. Jag har en gammelmormor som är 100 år gammal.
6. Jag har gröngråa ögon.
7. Har svårt att vakna på morgon.
8. Pratar alltid dialekt. Men skriver på högsvenska.
9. Älskar inredning och längtar till att på inreda mitt eget hem.
10. Sover alltid med fötterna utanför täcket.
11. Förut visste jag aldrig om ordet "alltid" och "aldrig" stavades med ett eller 
     två "l" och fick alltid fråga någon eller googla.
12. Jag har alltid blivit kallad kort.
13. Jag har inte min naturliga hårfärg.
14. Jag sitter alltid längst ut på kanten på en stol.
15. Har alltid svarta strumpor.



Senaste inköpen
Publicerat den

 
Det på bilder här ovanför fick jag med mig hem från södra Finland. Jag gillar verkligen det där märket, och alla deras prylar (mest skålar och liknande köksredskap). Förutom de på bilderna har jag även två andra likadana skålar som den vita, men i andra färger. En i mörk- och en i ljusrosa. :) 
 
Emma. 



Några dagar gammal outfit
Publicerat den

Haha, ber om ursäkt för halv-dålig bild kvalité. 
En outfit från tidigare i veckan. Står lite halv knasigt på bilden, men det spelar väll ingen större roll så. ;)
 
Emma.



Massa bra funderingar
Publicerat den


Varför är det så svårt att stava till dyslektiker?

Varför är ordet förkortning så långt?

Varför finns det bokstaven ”S” i ordet läspa?

Hur kommer killen som kör snöplogen till jobbet på morgonen?

Är sterilitet ärftligt?

Om nu ingenting fastnar på teflon, hur får dom då fast det i stekpannan?

Om Du lyckas få upp en bil i ljusets hastighet, vad händer då om Du tänder lyktorna?

Om man limmar fast en smörgås på ryggen på en katt, och släpper den från tremeters höjd, kommer katten att landa på fötterna eller mackan med smöret neråt?

Varför stavas inte palindrom så att det blir samma ord baklänges?

Om man försöker bevisa Murphys law, kommer det att bli fel då?

Varför hade kamikaze-piloter hjälm?

Finns det ett annat ord för synonym?

Om man kväver en smurf, vad får den då för färg i ansiktet?

Vem är General Failure, och varför läser han min hårddisk?

Om superlim nu fäster på allting, varför fastnar det inte på insidan av tuben?

Hur vet man att en penna med osynligt bläck har tagit slut?

Var tar den vita färgen vägen när snö smälter?

Varför är det aldrig upptaget när man ringer fel?

Hur betalade riksbanken för sin första sedelpress?

Hur skriver man 0 med romerska siffror?

Om kärleken är blind, varför är det då så populärt med sexiga underkläder?

Om en har-tass bringar lycka, vad hände då med haren?

Vad kallar man kaffepausen på en te-fabrik?

Vilken är mörkrets hastighet?

Varför måste man boka tid hos en synsk?

Varför trycker man hårdare på fjärrkontrollen när batteriet håller på att ta slut?

Varför heter det rusningstrafik när bilarna kör som långsammast?

Om man klonar en sjörövare, får man då en piratkopia?

Journalister som rapporterar från svältområden – vad äter de?

Varför heter det utbildning, när man sitter inne?

Det borde ju heta inbildning.

Om det är förbjudet att dricka sprit och köra bil, varför efterfrågas körkortet när man handlar sprit och varför har krogarna parkeringsplatser?

Kan man kalla en grupp med vackra negresser för bruna bönor?

Vad var människan tvungen att gå tillbaka till innan de uppfann ritbordet?

Varför kallas det biljard när det bara är femton bollar på bordet?

Varför heter det hungerstrejk? Det borde väl heta matstrejk?

Varför finns det bara ett konkurrensverk?

Att skapa en rökavdelning på en restaurang, är inte det lite som att skapa en särskild kiss-avdelning i en pool?

(Inte jag som kommit på denna lista!)




Måndag
Publicerat den

Mina planer för dagen är inte många, med tanke på att jag kom hem från södra Finland igår kväll så. Men jag ska åtminstone försöka hinna med ett besök till biblioteket, och se ikväll blir det ponnyagility träning. :) 
 
Emma. 



It is like my mind is playing tricks on me lately...
Publicerat den

Nu har jag anlänt hem igen. Trots att vi har haft super kul, känns det bra att vara hemma igen nu också. Vi startade rätt sent, så sen dess att jag klev in genom dörren har jag bara hunnit med att packa upp vissa saker, pratat lite med familjen och gått igenom 141 bloglovin inlägg. ;) Så mycket man kan missa på bara en vecka! 
 
För tillfället håller jag även på att redigera lite bilder, som kommer dyka upp här lite då och då de kommande dagarna.
     Hoppas ni också haft en bra start på sommarlovet! ♥
 
Emma.



Jag lever
Publicerat den

Det har varit dålig uppdatering här från min sida. Men jag har inte haft något nytt att komma med och har fortfarande inget på hjärtat. Men tänkte iallafall kika in och säga att jag lever. Avslutar detta inlägg med en instagram bild av mina två söta djur.

Emelie.




Sommar och sol.
Publicerat den

Tänkte bara slänga in ett snabbt inlägg här nu. Jag njuter för fullt av värmen och sommarlovet här i södra Finland. På söndag är det dags för hemfärd igen, så då börjar jag uppdatera som vanligt igen. Idag har vi simmat en liten stund, ätit färska jordgubbar för gången i år och läst lite böcker. :) ingenting mera på hjärtat den här gången. Ha det fint!
 
Emma.



BW
Publicerat den


Tre stycken bilder från idag.



RECEPT - Blåbär och banan smoothie
Publicerat den

Gjorde en smoothie åt mig som mellanmål häromdagen. Den blev riktigt god, och därför tänkte jag dela med mig av det enkla receptet. 

Du behöver:
1 dl yoghurt (jag använde en med smak av vanilj)
1 dl frusna blåbär
1 skivad banan
 
Kör alla ingredienserna i en mixer, och servera genast. Vill du t.ex. ha mera smak av blåbär, så ta mer av det och mindre banan då istället. :) 
 
Emma.
 



You've got the words to change a nation, but you're biting your tongue. You've spent a life time stuck in silence, afraid you'll say something wrong
Publicerat den

Idag började morgonen med lite shopping. Två tröjor fick följa med mig hem, blev riktigt nöjd med båda två! Sen har vi mest bara njutit av värmen, haft vattenkrig, varit ute på länk med hunden, cyklat till butiken och simmat en stund. Det var faktiskt riktigt varmt i vattnet, i alla fall mot hur det var i lördags. Så ja, en mycket bra dag med andra ord. 
 
Hoppas att ni får en fin kväll! ♥
 
Emma. 



DIY - Peplum
Publicerat den


För ett tag sedan sydde jag en vit peplum topp i spets till mig själv. Jag har inte visat några bilder på den ennu. Men nu ska ni få se. Om jag får säga själv, så är jag rätt nöjd med slutresultatet.

Vad tycker du?



Självporträtt från avslutningen
Publicerat den

Efter avslutningen i Lördags tog Emma och jag några porträtt på varandra. Här ovanför ser ni resultatet av bilderna på mej.



Avslutnings outfit
Publicerat den



Här ser ni hur jag såg ut på avslutningen i Lördags. Flera bilder kommer upp imorgon.



We've come too far to give up who we are.
Publicerat den

 
Har haft en riktigt rolig helg vid villan, tack för den Emelie! :) Tänkte egentligen inte skriva mera nu än att jag drar till södra Finland (igen) från och med imorgon och en vecka framåt. Så uppdateringen från min sida kommer vara ytterst lite. Funderade på att ta med mig datorn, men jag får se lite hur det blir. Åtminstone några tidsinställda ska jag försöka fixa, och säkert uppdaterar jag någonting under tiden jag är borta också.
 
Ha det fint!
 
Emma.



Lördagskväll
Publicerat den

 
Drar till villan med Emelie ikväll, som ett litet firande för att vi fått sommarlov! Hoppas att vi har bättre väder imorgon, så ska åtminstone jag ta årets första dopp också. :) 
 
Emma.



Sommarlov!
Publicerat den

 
Nu har jag sommarlov! Känns väldigt bra. Det känns inte alls som om vi redan har gått ut 7:an, det var ju nästan igår vi stod där inför första dagen i en helt ny skola, och en helt ny klass?
 
Dagen började med lite tidigare uppstigning, gjorde mig i ordning inför avslutningen och sådant. När vi kom hem igen fotade jag och Emelie en liten stund, och sen hämtade vi mina kontaktlinser, samtidigt som jag passade på att köpa en Ben & Jerrys för att fira sommarlovet. :) Kvällen kommer spenderas med Emelie, endera här hemma eller vid vår villa, det beror lite på vädret. 
 
Ha en fin lördag allesammans! ♥
 
Emma



Summerbreak
Publicerat den

Vi säger hejdå till skola och allt plugg. Och välkomnar sommaren 2013.

Idag har vi då haft avslutning. Sista avslutningen i grundskolan för min del. Jag har sagt det förut, men säger det en gång till. Jag kommer sakna min klass något otroligt. Själva skolan också för den delen. Vi har haft tre fantastiska år tillsammans. Vi har också under det senaste året fått många nya ansikten till klassen och några har också lämnat oss.
Som alltid så är det i slutet man börjar komma ennu närmre varandra. Också flera nya människor har man lärt känna nu i slutet. Lite trist att det alltid blir i slutet. Men man kan ju endå ennu träffas.
Jag vill bara passa på att säga tack till alla som gjort så att jag orkar mej igenom alla dom tre åren. Utan er skulle det varit omöjligt. Tack för att jag fick vara i en så bra klass som 9E och tack till alla andra också.
Njut nu av sommaren så ni orkar igen till hösten. Som många andra vill jag också säga till er blivande 8or och 9or, ta vara på sursik tiden så länge ni kan. Det kan kännas jobbigt ibland. Men sen när ni står där och blir dimiterade. Ja då ångrar ni er att ni inte tagit vara och njutit av tiden.
Ha en underbar sommar! <3

Emelie.